Batony zbożowe – znikają raz dwa :)

Kategoria: Ciasteczka.
Składniki: , , , , , .

Batonik zbożowy

Przepis pochodzi z książki: Rodzinna Kuchnia Lidla

SKŁADNIKI:

  • 200g masła orzechowego
  • 100ml oleju kokosowego
  • 200g miodu
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 3 szklanki uprażonych płatków owsianych
  • 2 łyżki uprażonego sezamu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki pokrojonych moreli (można zastąpić innymi owocami suszonymi) 🙂
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE:

W garnku rozpuszczamy masło orzechowe z olejem kokosowym. Zdejmujemy z ognia i dodajemy miód oraz pokruszoną gorzką czekoladę – dokładnie mieszamy aż czekolada się rozpuści. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i wykładamy na blaszkę do pieczenie wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie blaszka ok. 25x30cm).

Odstawiamy do schłodzenia do lodówki (oczywiście jak trochę ostygnie) 😉

Gdy całość stężeje kroimy prostokątne batoniki.

 

SMACZNEGO!

Batonik zbożowy

Batonik zbożowy

12
Cze
2017

Jedna odpowiedź do “Batony zbożowe – znikają raz dwa :)”

  1. Pati pisze:

    Koniecznie muszę takie zrobić!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

© 2016 Weszystkie prawa zastrzeżone